10 Temmuz 2009 Cuma

Konfederasyon Kupası Maceramız #1


Konfederasyon Kupası bizim için hayal gibiydi. Öyle ya, sadece kıta şampiyonları ve dünya şampiyonunun katıldığı bir turnuva. Biz de Avrupa'da mücadele ettiğimize göre ya Avrupa Şampiyonu olmamız ya da Dünya Şampiyonu olmamız gerekiyordu. Ama 2002 Dünya Kupası'nda elde ettiğimiz tarihi başarıdan sonra şans da yüzümüze güldü. Dünya Şampiyonu Brezilya aynı zamanda Copa America'yı da kazandığından turnuvaya kıta şampiyonu kontenjanından katılıyordu. Dünya ikincisi Almanya da turnuvaya katılmak istemeyince bir anda sıra bize gelmiş oldu ve Konfederasyon Kupası'na dünya üçüncüsü ünvanıyla katılan ilk ve tek takım olduk.
Şenol Güneş'in Fransa'da düzenlenecek turnuva için seçtiği 23 kişilik kadro büyük tepki almıştı. 1 yıl önce dünya üçüncüsü olan takımdan sadece 8 oyuncu Fransa'ya götürülüyordu. Kalan 15 futbolcunun büyük bölümü milli formayı hiç giymemiş ya da çok az giymiş genç oyunculardı.
Kadro tartışmaları arasında 19 Haziran 2003 günü ilk maç için A.B.D.'nin karşısına çıktık. 21 yaşındaki Tuncay Şanlı, A Milli formayı ilk kez giydiği bu maçta takım 1-0 mağlup durumda iken önce bir penaltı yaptırdı. Penaltıyı 25 yaşındaki Okan Yılmaz gole çevirdi ve durum 1-1 oldu. İkinci yarıda ise o yaz Kocaelispor'dan Galatasaray'a transfer olacak olan 24 yaşındaki Volkan Arslan'ın ara pasında topla buluşan Tuncay, kaleciyi de geçerek A Milli formayla ilk golünü attı ve ilk milli maçında hem sahanın yıldızı oldu hem de takımımıza 3 puanı kazandırdı. Sıradaki rakip Eto'o, Song ve Geremi gibi yıldızlarıyla Afrika Şampiyonu Kamerun'du.

Konfederasyon Kupası Maceramız Yazı Dizisi

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin