25 Ağustos 2009 Salı

Efsane Goller #8

Serinin 8. golü bana göre Türk futbol tarihinin en yetenekli futbolcusu olan şimdilerin ntvspor yorumcusu Sergen Yalçın'dan. Ntvspor'da teknik direktör, futbolcu ayırt etmeksizin herkese sallayan Sergen, futbolculuk döneminde kendine bakıp, futbolun gereklerini yerine getirseydi kesinlikle Avrupa'nın en önde gelen kulüplerinden birinde oynardı. Zaten Bayern Munich hikayesini geçtiğimiz günlerde ntvspor'da kendisinin ağzından dinledik. Neyse biz gole dönelim.

Tarih 12 Ekim 1994. Euro 96 elemelerinin ikinci maçında İzlanda'yı Ali Sami Yen'de konuk ediyoruz. İlk maçta Macaristan deplasmanında alınan beraberlikten dolayı moralliyiz. Hedef galibiyet ama öyle bir maç oluyor ki hedeflediğimizin de ötesine gidiyoruz. Hakan ve Saffet'in 2'şer golüyle skor 4-0'a geliyor. 65. dakikada sağ taraftan dar açıdan bir frikik kazanıyoruz. Herkes orta yapmasını beklerken oyuna sonradan giren Sergen sol ayağıyla o dar açıdan bugün bile çok net hatırlayabildiğim o nefis golü atıyor ve İzlanda'yı 5-0 yeniyoruz. O zamana kadar farklı mağlubiyetlere alışan milli takım bu kez farklı kazanıyor. Bu maç yılların ezikliğini üzerimizden atıp şaha kalktığımız maç oldu bence. Moralimizi ve özgüvenimizi dipten alıp yukarılara taşıdı ve bu inanç bize Euro 96 vizesini getirdi.



Efsane Goller Yazı Dizisi

2 yorum:

Morte dedi ki...

Çok benzer bir golü Hagi de Mrmic'e atmıştı vaktiyle. Sergen'in Rüştü'ye attığı frikik de, kaleci plonjon yapıp yakalayamadığı için göze güzel gelmiştir her daim :)

Laff a Lympics dedi ki...

Eyvallah hocam. Serinin ilerleyen bölümleri için bu golleri notlarıma ekliyorum.

Blog Widget by LinkWithin