30 Ağustos 2009 Pazar

Transferler Üzerine Kısa Kısa - Almanya

Tüm dünya krizle boğuşmasına rağmen bu yaz transfer piyasası oldukça hareketli geçti. Ben de transfer sezonu kapanmak üzereyken yazın önemli transferlerini kısa kısa yorumlayayım dedim. Sırada Almanya var.

Sami Hyypia (Liverpool -> Bayer Leverkusen) : Samsunspor'un yıllar önce deneyip de beğenmediği daha sonra Liverpool'da efsane haline gelen Hyppia kariyerinin sonlarında bedelsiz olarak geldiği Leverkusen'e olgunluğuyla büyük katkı sağlayacaktır.

Eren Derdiyok (Basel -> Bayer Leverkusen) : Eren hakkında daha önce bir şeyler yazmıştık. Leverkusen'de çok iyi işler yapıp ilerleyen yıllarda üst düzey bir takıma geçeceğini tahmin ediyorum.

Mario Gomez (Stuttgart -> Bayern Munich) : Belki çok subjektif bir yorum olacak ama bu adamı hiç beğenmiyorum. Transferi için ödenen parayı da çok yüksek buluyorum. Mutlaka goller atacaktır ama Bayern Munich'e yakışan bir golcü değil bana göre.

Daniel Pranjic (Herenveen -> Bayern Munich) : Hücum gücü yüksek bir sol bek. Ancak savunma yanı çok zayıf. Önünde yeni transfer Robben oynarsa, Bayern'in rakipleri bu kanadın savunma zaafını değerlendirebilir.

Arjen Robben (Real Madrid -> Bayern Munich) : Bence Real Madrid sırf Hollandalı diye onu sattığı için pişman olacak. Bayern için ise harika transfer. Ribery ve Robben'in olduğu bir takımı izlemek büyük bir keyif olacak.

Marcus Berg (Gronnigen -> Hamburg) : Mesut'la birlikte Avrupa 21 yaş altı Futbol Şampiyonası'nın yıldılzlarından. Oynadığı süre boyunca yapacağı katkının yanında yıldızını iyice parlattıktan sonra üst düzey bir takıma transfer olarak Hamburg'a çok büyük paralar kazandırabilir.

Ze Roberto (Bayern Munich -> Hamburg) : Ze Roberto, tecrübesi ile Hamburg'a katkıda bulunacaktır.

Lukas Podolski (Bayern Munich -> Köln) : Bayern ona yeterince şans tanımayınca o da Köln'ün yolunu tuttu. Daha iyi bir takıma gidebilirdi, gitmeliydi de bence. Sonuçta Köln için çok iyi transfer.

Raul Bobadilla (Young Boys -> B. Monchengladbach) : Onun hakkında daha önce yazmıştık. İsviçre'de başarılı olmuş, gelecek vaat eden genç bir Arjantinli. Almanya liginde bu sezon iyi işler yapacak gibi görünen Monchengladbach'ın önemli kozlarından biri olacak gibi.

Pavel Progrebnyak (Zenit St. Petersburg -> Stuttgart) : Çok makul bir fiyata yapılmış çok iyi bir transfer. Zenit'in UEFA'yı aldığı sezon çok iyi futbol oynamıştı. Sakatlığı engel olmasa Euro 2008'in yıldızlarından biri olacaktı. Stutgart'a çok nüyük katkı yapacaktır.

Aleksandr Hleb (Barcelona -> Stuttgart) : Hleb kaliteli bir futbolcu ama Barcelona'da oynayabilecek kadar da iyi değil. Stuttgart'ta eski günlerine dönüp takıma önemli ölçüde katkı yapabilir.

Claudio Pizarro (Chelsea -> Werder Bremen) : Çok iyi bir forvet oyuncusu. Düşük maliyetle yapılmış kaliteli bir transfer. Werder Bremen formasını daha önce de giydiği için uyum sorunu da olmayacak. Takıma katkısı büyük olur.

Tim Borowski (Bayern Munich -> Werder Bremen) : Podolski gibi o da Bayern'deki kadro şişkinliğinin kurbanı oldu. Bremen'de eski günlerine döneceğini tahmin ediyorum.

Obafemi Martins (Newcastle United -> Wolfsburg) : Süratiyle Wolfsburg'un hücum gücüne çeşitlilik kazandıracak önemli bir transfer. Kalitesini tartışmak yersiz olur.

Transferler Üzerine Kısa Kısa Yazı Dizisi

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin