26 Ağustos 2009 Çarşamba

Spor Tarihinin Unutulmaz Günleri #2

Spor tarihinin unutulmaz günlerini hatırlamaya devam. Bu kez 20 Aralık 2004'e gidiyoruz. NBA normal sezon mücadelesinde Houston Rockets, sahasında San Antonio Spurs'u konuk ediyor. Maçın bitimine 53 saniye kala San Antonio 74-64 önde. Normal şartlar altında maç bitmiş diyebiliriz. Ancak McGrady'nin o gün normal olmaya pek niyeti yok.

52 saniye kala Yao hücum ribaundunu alıp farkı 8'e indiriyor. Hemen ardından bir de top çalan Houston oyuncuları bitime 47 saniye kala farkı 6'ya indirip az da olsa umutlanıyor. San Antonio mola alıyor ve mola sonrası Houston taktik faul yapıyor. Videoyu izlerken tam da bu sırada Ginobili'nin, Popovich'ten yediği fırçaya özellikle dikkat edin. Neyse efendim, San Antonio 2'de 2 atıyor ve 44 saniye kala fark yeniden 8'e çıkıyor. (Yattı bu iş sanki, dönmez bu maç).

McGrady tek başına gelip 35 saniye kala attığı 3'lükle farkı yeniden 5'e indiriyor. Houston'dan bir taktik faul daha ama San Antonio'lu oyuncuların çizgiden kaçırmaya niyeti yok. Yine 2'de 2 atıyorlar ve 32 saniye kala fark 7'ye çıkıyor. (Bırakmayacak bu adamlar maçı).

McGrady üzerindeki baskıya rağmen bir üçlük daha atıyor. Hem de bu kez Tim Duncan'a faul yaptırarak. 24 saniye kala tek atışı da sayıya çeviren McGrady, farkı 3'e indirmeyi başarıyor. Houston yine taktik faul yapıyor ama bu kez çok oyalanıyor. Taktik faulu yapana kadar 8 saniye kaybediyor. San Antonio'lu oyuncular makina gibi. Yine 2'de 2 atıyorlar ve 16 saniye kala fark 5'e çıkıyor. (Adamlar ne soğukkanlıymış ya, bırakmıyorlar maçı. Yazık olacak T-Mac'e).

McGrady çok zor pozisyonda topu almasına ve üzerindeki iki kişilik baskıya rağmen bir üçlük daha atıyor ve 11 saniye kala farkı 2'ye indiriyor. (Adam çıldırdı). San Antonio mola alıyor, topu yandan oyuna sokuyor. Mcgrady topu Bowen'dan çalıyor rakip potaya doğru koşmaya başlıyor, fark 2 ama onun içeri girmeye hiç niyeti yok, bir 3'lük daha atıyor ve sonunda 1.7 saniye kala takımını 81-80 öne geçiriyor. (Yok artık T-Mac). Houston 53 saniye kala 10 sayı farkla geride olduğu maçı (bu 53 saniyede 6 sayı yemesine rağmen) kazanıyor, Tracy McGrady de son 35 saniyeye 13 sayı sığdırarak tarihe geçiyor. (Adamlar boşuna "Where amazing happens" demiyor).

O güne kadar McGrady'yi sevmezdim ama o gün büyük saygı duydum. Adamlar ısrarla bütün serbest atışları soktuğu halde maçı bırakmadı ve olağanüstü bir bireysel performansla takımına galiiyeti getirdi. Houston oyuncularının maçtan sonraki sevinci de görülmeye değerdi.



Spor Tarihinin Unutulmaz Günleri Yazı Dizisi

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin