29 Ağustos 2009 Cumartesi

Transferler Üzerine Kısa Kısa - İngiltere


Tüm dünya krizle boğuşmasına rağmen bu yaz transfer piyasası oldukça hareketli geçti. Ben de transfer sezonu kapanmak üzereyken yazın önemli transferlerini kısa kısa yorumlayayım dedim. Sırada İngiltere var.

Thomas Vermaelen (Ajax -> Arsenal) : Fazla söze gerek yok. Tipik bir Arsenal transferi.

Stewart Downing (Middlesbrough -> Aston Villa) : 13 Milyon Euro verdiler belki ama bence değer. 1984 doğumlu ve İngiltere milli takımının formasını 23 kez giymiş bir oyuncunun Premier Lig'de olmaması düşünülemezdi.

Yuri Zhirkov (CSKA Moskova ->Chelsea) : Euro 2008'de de gördük ki Zhirkov, sol kulvarı en iyi kullanan futbolculardan biri. İlk 11 şansı bulamasa bile Chelsea'ye katkısı olacaktır.

Damien Duff (Newcastle United -> Fulham) : 30 yaşında da olsa Duff kalitesindeki bir oyuncuyu 4 Milyon Euro'ya getirmek başarıdıt. Ne de olsa batan geminin malları bunlar.

Michael Owen (Newcastle United -> Manchester United) : O da batan geminin mallarından. Zirveye geri dönmek için son şansını en iyi şekilde kullanmak isteyecektir. Ancak fizik gücü bunun için yeterli olur mu bilemem.

Antonio Valencia (Wigan Athletic -> Manchester United) : Ben bu adamdan çok ümitli değilim açıkçası ama Alex Ferguson'un bir bildiği vardır herhalde.

Kolo Toure (Arsenal -> Manchester City) : Etrafa para saçan her kulüp gibi sadece hücuma yönelik transferler yapıp savunmayı es geçecekler derken City'nin yaptığı en doğru transfer.

Emmanuel Adebayor (Arsenal -> Manchester City) : Adebayor bana göre şu anda Avrupa'nın en iyi golcülerinden biri. Kesinlikle çok iyi transfer. Bu sene çok gol atacağına şüphe yok.

Carlos Tevez (Manchester United -> Manchester City) : Tevez'in yeteneği tartışılmaz, ancak City Premier Lig'in zirvesine oynamak istiyorsa Tevez futbolunu olgunlaştırmak zorunda.

Roque Santa Cruz (Blackburm Rovers -> Manchester City) : Çok beğendiğim bir forvet oyuncusu. Sürekli ilk 11'de yer alamayacak olması üzücü.

Tuncay Şanlı (Middlesbrough -> Stoke City) : Bu transfer hakkında daha uzun bir şeyler yazmayı düşünüyorum ama şu an için söyleyebilirim ki Stoke City'nin Tuncay'ı görmek isteyeceğimiz takımlardan biri olmadığı kesin.

Peter Crouch (Portsmouth -> Tottenham Hotspur) : İngilizler bu adama hak ettiği değeri vermiyor sanki. İspanyollar da aynı şeyi Morientes'e yapmıştı. Bakalım Tottenham'da ne yapacak.

Transferler Üzerine Kısa Kısa Yazı Dizisi

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin