25 Ağustos 2009 Salı

Uğraşmayın Adamla

Geçtiğimiz günlerde ismi lazım değil bir televizyon kanalında, yarım saat boyunca doping üzerine konuşulurken ekranda da Bolt'un kırdığı rekorların görüntüleri döndü. Bu, televizyoncuların sıkça kullandığı çirkin bir yöntem. Açıkça Bolt, doping yapıyor ya da yaptı diyemediklerinden bu yöntemle söylemek istediklerini mana etmekle kalmıyorlar bunu bilinçaltımıza işliyorlar. Herhalde son 2 yıldır bu adam kadar fazla doping testine giren insan yoktur. Ortada doping yaptığına dair hiçbir bulgu yokken bunu mana etmek hoş değil. Çamur atmaya çalışmak yerine spor tarihinin gördüğü en büyük sprinteri izlemenin keyfini çıkarın.

Son günlerin bir başka komik iddiası da Bolt'un rekorları bilerek azar azar kırdığı. Bunu söyleyenlere diyecek bir şey bulamıyorum. Bu adam rekoru her seferinde 1 cm arttıran Yelena Isınbeyeva gibi sırıkla atlamıyor, 100 ve 200 metre koşuyor. Buna rağmen azar azar kırdığı iddia edilen 100 metre rekorunu 0.11 saniye geliştirdi. Bu iddiada bulunanlar elektronik ölçüme geçildikten sonra bu rekor bir seferde hiç bu kadar geliştirilmiş mi bir baksınlar.

Uzun lafın kısası meyve veren ağacı taşlayanlar çıkıyor elbette ama takdir edenler de yok değil. Uzun atlamanın efsanevi rekortmeni Mike Powell, Bolt'un ileride mutlaka uzun atlamayı da denemesi gerektiğini ve kendisine ait olan 8.95 metrelik rekoru 9 metrenin üzerine çekebileceğini söylemiş. Bolt'ta emekli olmadan mutlaka uzun atlamayı deneyeceğini bunun yanı sıra ileride 400 metrede yarışmayı düşünebileceğini belirtmiş.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin