17 Haziran 2009 Çarşamba

Vali

Köprü dizisinin ilk bölümlerini takip eden ancak sonradan izlemeye devam edemeyen (Malum TV'de dizi izlemek zor iş, her hafta belli bir saatte ekran başında olmayı gerektiriyor) biri olarak heyecanla beklediğim ve merak ettiğim bir filmdi vali. Askerde olduğum dönemde vizyona girdiğinden ancak izleme fırsatı bulabildim. Bazı hataları olsa da genel olarak oldukça beğendim. Bundan sonrası filmle ilgili az miktarda da olsa spoiler içerebilir.

Kafamızı gömdüğümüz kumdan çıkarıp, etrafımıza bakmamızı ve nasıl bir ülkede yaşadığımızı bir kez daha anlamamızı (ta ki yeniden unutana kadar) sağlayan bir film olmuş vali. Her ne kadar klişe gibi görünse de filmde çok doğru bir yerde kullanılan "Siz Türklerin en çok hangi yanını seviyorum biliyor musununuz, ÇOK ÇABUK UNUTUYORSUNUZ" repliği insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor.
Oyunculuklardan bahsedecek olursak, Erdal Beşikçioğlu daha Köprü dizisinin ilk bölümünde bütünleştiği vali rolünde yine kusursuz bir iş çıkarmış. Şebnem Dönmez de zaman zaman Ajan Smith'i hatırlatan mimikleriyle güldürse de rolünün hakkını fazlasıyla vermiş. Uğur Polat ve İsmail Hacıoğlu görev adamı olduklarını göstermişler. Türkü Hazal ise oldukça zor olan rolünü kotaramamış malesef. Herkesi bir kenara bırakırsak Hakan Boyav, film boyunca elinden düşürmedği Erikli su şişesiyle hiçbir repliği olmayan katili çok iyi canlandırmış.
Filmin en önemli kusuru ise kopukluklardı bence. Özellikle baştaki suikast sahnesiyle, Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı baba karakterinin sahneleri filmin geneliyle hiçbir bağlantısı olmayan kopuk sahnelerdi. Bir başka eksik de senaryonun vali karakterinin beyaz perdeye tam olarak yansıtılması konusunda eksik kalmasıydı. Özellikle Recep Yazıcıoğlu hakkında çok fazla bilgisi olmayan ve Köprü dizisini de hiç izlememiş olan izleyiciler için valinin Denizli'deki diğer önemli icraatlerine de yer verilebilirdi filmde. Mesela Şemsi İnkaya'lı sahnelerin yerini bunlar alabilirdi. Bütün bunlara rağmen sadece "Namuslu insanların da en az namussuzlar kadar cesur olması gerektiğini anlattığı için" bile izlenmeli bu film.

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin