18 Haziran 2009 Perşembe

Maziden Tanıdık Simalar - 2003


Konfederasyon Kupası'nın kısa tarihindeki tanıdık isimlere değinmeye devam. Sırada 2003'te Fransa'da düzenlenen turnuva var. Bu kez de Brezilya Milli takımına dikkat!

Oscar Cordoba - Kolombiya Milli Takımı'nın 1 numaralı oyuncusu. Turnuvadan 1 yıl önce 2002 yılında Beşiktaş'a geldi. 4 sezon Beşiktaş kalesini koruduktan sonra 2006 yılında geçtiği Antalyaspor'da da 1 sezon görev yaptı. 39 yaşındaki kaleci ülkesinde futbol hayatını sürdürüyor.

Junichi Inamoto - Japonya Milli Takımı'nın 5 numaralı oyuncusu. Kendisinin Türkiye macerasından burada bahsetmiştik.

Kleberson - Brezilya Milli Takımı'nın 8 numaralı oyuncusu. Turnuvadan 2 yıl sonra 2005 yılında Manchester United'dan Beşiktaş'a geldi. 2 sezon Beşiktaş forması giydikten sonra ülkesine döndü. 29 yaşındaki futbolcu ülkesinde Flamengo'da oynuyor.

Ricardinho - Brezilya Milli Takımı'nın 10 numaralı oyuncusu. Turnuvadan 3 yıl sonra 2006 yılında Beşiktaş'a geldi. Rico Paşa lakabını aldığı Beşiktaş'ın formasını 2 sezon giydikten sonra Katar'ın yolunu tuttu. 33 yaşındaki orta saha oyuncusu futbol hayatını Katar'da sürdürüyor.

Fabio Luciano - Brezilya Milli Takımı'nın 14 numaralı oyuncusu. Turnuvanın ardından 2003 yazında Fenerbahçe'ye geldi. Fenerbahçe'de 3 sezon oynadıktan sonra 2006 yılında Almanya'nın Köln takımına transfer oldu. 34 yaşındaki defans oyuncusu bu yıl futbolu bıraktı.

Edu Dracena - Brezilya Milli Takımı'nın 15 numaralı oyuncusu. Turnuvadan 3 yıl sonra 2006 yılında Fenerbahçe'ye geldi. 28 yaşındaki defans oyuncusu halen Fenerbahçe'de görev yapıyor.

Alex De Souza - Brezilya Milli Takımı'nın 20 numaralı oyuncusu. Kendisinin Türkiye macerasından burada bahsetmiştik.

Rigobert Song - Kamerun Milli Takımı'nın 4 numaralı oyuncusu. Kendisinin Türkiye macerasından burada bahsetmiştik.

Geremi - Kamerun Milli Takımı'nın 8 numaralı oyuncusu. Kendisinin Türkiye macerasından burada bahsetmiştik.

Teknik direktörlere de değinelim

Zico - Japonya Milli Takımı'nın teknik direktörü. Turnuvadan 3 yıl sonra Fenerbahçe'nin başına geçti. 2 sezon çalıştığı Fenerbahçe'yi 100. yılında şampiyon yaptı, ertesi yıl da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale taşıdı. 56 yaşındaki teknik adam Rusya'nın CSKA Moskova takımını çalıştırıyor.

Carlos Alberto Pareira - Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörü. Turnuvadan 8 yıl önce Fenerbahçe'nin başına geçti. Fenerbahçe'de 1 sezon çalıştı ve o yıl Fenerbahçe'yi şampiyonluğa taşıdı. 66 yaşındaki teknik adam ülkesinde Fluminense'yi çalıştırıyor.

Tabi 2003'te bizi asıl temsil eden A Milli takımımızdı. Onları ayrıntılı olarak incelemek için başka bir posta bırakıyorum.

Maziden Tanıdık Simalar Yazı Dizisi

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin