13 Mart 2010 Cumartesi

Rita'nın Şarkısı


2 hafta kadar önce Devlet Tiyatroları'nın Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki sahnesinde şirketten kalabalık bir grupla birlikte izledik oyunu. Benim Rita'nın Şarkısı'na gitme nedenim Çetin Tekindor'u tiyatro sahnesinde kanlı canlı izleme fırsatını kaçırmamaktı. Ancak oyunu izledikten sonra Tülay Günal'ın performansına da en az Çetin Tekindor kadar hayran kaldım.


Yorucu bir iş gününün sonunda yalnızca 2 kişinin oynadığı ve arayla birlikte neredeyse 3 saat süren bir oyun izleyenleri sıkmamayı becerebiliyorsa başarılıdır bence. Bu başarıda da oyuncuların performansının katkısı büyüktür. Oyunun süresinin uzun olması Tülay Günal'ın canlandırdığı Rita karakterinin geçirdiği değişimin yapay olmasını engelliyor ve bu değişimi çok daha gerçekçi kılıyor. Aynı zamanda seyircinin de bu geçişi sindirmesini sağlıyor.

Son olarak her iki oyuncun da yüreklerine sağlık demek lazım. Müthiş bir uyum yakalamışlar gerçekten.

2 yorum:

Morte dedi ki...

Hocam özletmiştin günlüğünü, son günlerde tekrar hareketlenme olmuş, hepsini bir arada okudum, inan kanım ısındı (sanki evde doğalgaz varmış da kombiyi köklemişim gibi oldu). Bende de daha çok oyun görme isteği var; tiyatroya her gidiş, hatırası mendillere sarılarak özene bezene saklanacak bir başka hayat tecrübesi gibi geliyor sanki. Çetin Tekindor deyince de "Kraaaaaaal" diye bağırmaktan kendimi alamıyorum :)

Laff a Lympics dedi ki...

Eyvallah hocam. Ben de özlemişim yazmayı. Buraya bir şeyler karalamak ilaç gibi gibi geliyor insana. Sen de ihmal etme. Şuradaki yorum yazsını dahi okurken teşbihlerin beni mest etti. Hal göyleken yanda Dreaming Morte'nin altındaki 5 hafta önce yazısı hoş değil :). Özletme kalemini. Her şey bir yana keşke zamanında MIS dersinde çıkardığımız Yılan Hikayesi'nin karakter haritası yanımda olsaydı da Çetin Tekindor'a gösterebilseydim.

Blog Widget by LinkWithin